ΤΙ ΛΕΩ

Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2010

Τρωτε και πινετε αρχοντες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Σήμερα το πρωί και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γ. Παπανδρέου στο Ηράκλειο, μέλος της ομάδας νέων της Ανθρώπινης Πόλης δέχθηκε επίθεση από την προσωπική φρουρά του πρωθυπουργού.
Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Στ. φοιτητής Χημικού ενώ ο πρωθυπουργός επισκεπτόταν τα εκλογικά γραφεία του κ. Κουράκη και του κ. Αρναουτάκη, φώναξε «Κύριε Παπανδρέου έχω 70 λεπτά στην τσέπη μου». Με αυτόν τον τρόπο, ο νεαρός διακωμώδησε την προ μηνών προτροπή του πρωθυπουργού «να δώσουν οι πολίτες και τον 14ο μισθό τους για να σώσουν τη χώρα».
Οι μπράβοι-τραμπούκοι του πρωθυπουργού που τον συνόδευαν και που μάλλον τον προστατεύουν από τον «εχθρό – λαό» σε κάθε περιοδεία του ανά την Ελλάδα, επιτέθηκαν στο φοιτητή με μένος! Βρισιές, κλωτσιές και φίμωμα του στόματος. Πολίτες που παρακολούθησαν το περιστατικό «φυγάδευσαν» το φοιτητή και είναι ευτύχημα το ότι δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Το γεγονός καταγράφηκε και από τα μέσα που κάλυπταν την περιοδεία του πρωθυπουργού.
Δεν μας εκπλήσσει αυτή η αντιμετώπιση! Αυτή είναι η δημοκρατία της τρόικας! Πρωθυπουργοί να φυλάγονται από τους εργαζόμενους στη «Βοήθεια στο Σπίτι» και από νεολαίους!
Ως «Ανθρώπινη Πόλη» καταδικάζουμε απερίφραστα τον προπηλακισμό και τη βάναυση συμπεριφορά απέναντι στο φοιτητή, μέλος της νεολαίας της «Ανθρώπινης Πόλης».

Πιστεύουμε ότι το στοιχείο του σαρκασμού είναι απόλυτα θεμιτό και επιβεβλημένο στην πολιτική και στη δημοκρατία. Όταν ο σαρκασμός αλλά και η διαμαρτυρία γίνονται δεκτά με «τραμπουκισμούς» τότε τίθεται υπό αμφισβήτηση το δημοκρατικό μας πολίτευμα.

Το Γραφείο Τύπου
Σάββατο 6/11/2010

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” για δηλώσεις του Ν. Μπελιβάνη
Την αντίδραση της απέναντι στους ισχυρισμούς του υποψήφιου δημάρχου Χερσονήσου κ. Νίκου Μπελιβάνη, εκφράζει η Λαϊκή Συσπείρωση, με αφορμή την τοποθέτηση του υποψήφιου δημάρχου αναφορικά με την επαναλειτουργία του λατομείου στην Ανώπολη.
«Με έκπληξη μας διαβάσαμε στον Τοπικό Τύπο (Πατρίς 2/11/2010) ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ν. Μπελιβάνης τάσσεται κατά της επαναλειτουργίας του Λατομείου στην Ανώπολη. Την ίδια στάση ισχυρίζεται ότι κράτησε και στο θέμα του Εργοστασίου Επεξεργασίας των απορριμμάτων στην Επισκοπή. Όπως πάει το πράγμα και προκειμένου να ψαρέψει σε θολά νερά και να αλιεύσει ψήφους, δεν αποκλείεται να ισχυριστεί ότι είναι αντίθετος και με το ξεπούλημα της πρώην Αμερικάνικης Βάσης Γουρνών» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης και προστίθεται:
«Δυστυχώς όμως τα γεγονότα και οι αποφάσεις των οργάνων που συμμετέχει τον διαψεύδουν αφού στήριξε με κάθε τρόπο εντελώς τα αντίθετα από όσα ισχυρίζεται.
Στο θέμα των Λατομείων υποστήριξε όλες τις παρατάσεις που δόθηκαν για τη λειτουργία του είτε από τη θέση του στελέχους του ΠΑΣΟΚ είτε σαν Νομαρχιακός Σύμβουλος. Τσιμουδιά δεν έβγαλε στην τελευταία παράταση 2 ετών που έδωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου την προηγούμενη βδομάδα.
Το ίδιο έκανε και στο θέμα των σκουπιδιών στην Επισκοπή. Είτε σαν μέλος του Περιφερειακού ή Νομαρχιακού Συμβουλίου, υπερψήφισε όχι μόνο την ίδρυση του εργοστασίου, αλλά ολόκληρο τον αντιδραστικό και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία περιφερειακό σχεδιασμό της διαχείρισης τόσο των στερεών όσο και των Νοσοκομειακών αποβλήτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: